2010. március 20., szombat

A "kisérleti kínai"


Kerámia lapos tűzhelyem van és nincs wokom. Ízbolygónál viszont nagyon jó kis receptet láttam. Ráadásul nem sokkal előbb vettem egy zacskó üvegtésztát, amit már régóta szerettem volna kipróbálni. Eljött az ideje hogy megkíséreljek valami kínaihoz hasonlatos kaját előállítani. Bevallom a Wang mesternél tett látogatás után csak valami szerény kisérletre gondoltam.

Hozzávalók, amiből készítettem:
25 dkg üvegtészta
2-3 evőkanál fokhagymás, gyömbéres szezámolaj
1 lilahagyma
20 dkg gomba
1 sárgarépa
1 maréknyi brokkoli
1 darabka gyömbér
kevés chili
5 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál méz
1 teáskanál kínai ötfűszekeverék

Minden zöldségfélét nagyon vékony szeletekre, csíkokra vágtam. A tésztát felforralt vízbe tettem ázni 10 percre. Egy vastag aljú lábasban a felforrósított olajban először a hagymát, a gyömbércsíkokat, majd a sárgarépát és a gombát sütögettem. Megszórtam az ötfűszerkeverékkel. Végül a brokkolit is hozzáadtam, meglocsoltam a mézzel és a szójaszósszal. A leszűrt, kisebbre vágott tésztát kétfelé osztottam, majd a tetejére halmoztam a sült zöldségkeveréket. A szójaszósztól kellemesen sós lett, nem kellett sózni sem. Az íze fantasztikus, ha nem is autentikus, nekünk nagyon ízlett.

2 megjegyzés:

BeckZsu írta...

Akár hiszed, akár nem, nálunk tegnap kísérleti kínai volt ebédre, bár csirkemellel is, üvegtésztával (amit már egy ideje megvettem, és ki akartam próbálni), zöldséggel. És mivel nálam is kerámialapos tűzhely van, nem vokban, hanem csak serpenyőben.

Főz és fecseg írta...

Szóval,Zsu, "szintén zenész"?!Biztosan hússal is finom. Nekem viszont azért is ízlett annyira, mert nem hiányzott a hús belőle, teljes volt az íze, nem volt hiányérzetem, pedig én nagyon húskedvelő vagyok.:)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!