2010. február 28., vasárnap

Egy játékos ebéd, variációk mindenféle karikákra: szűzérmék sonkába tekerve, sült zellerkarikákkal és panírozott hagymakarikákkal


A kisujjnyira vágott zeller szeleteket karikákra szaggattam. Két nagy lila hagymát felszeleteltem, majd lisztes zacskóban rázogattam, aztán mártogattam, tojás, zsemlemorzsa, megint tojás, zsemlemorzsa, vagyis kétszer paníroztam. Ezeket aztán a kedvesemre bíztam, aki a fritőz felelőseként igen rutinosan látta el a feladatát.
A vastagra szeletelt szűzérméket meglapogattam, sóztam(kicsit), borsoztam, majd hajszálvékony nyers sonkával körbetekertem, kevés olajon mind a két oldalát megkapattam. A kis tekercseket a közepes sütőben 20 perc alatt megsütöttem.


2 megjegyzés:

ORsi írta...

vicces ötlet! imádom a zellert és az összes többit is, úgyhogyy jöhet;-)

Főz és fecseg írta...

Próbáld ki, biztosan ízleni fog!

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!