
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
55 dkg liszt
5 dkg tönkölybúza korpa
csapott evőkanál só
12,5 dkg vaj
12,5 dkg kacsazsír
25 dkg sajt
25 dkg túró
1 kis doboz tejfel
1 dl tej, csipetnyi cukor
4 dkg élesztő
2 tojás sárgája(egyik fehérjével a pogácsa tetejét kentem meg)
A megsózott lisztet elmorzsoltam a vajjal, zsírral és a túróval. A közepébe krátert igazítottam, ebbe bele öntöttem a tejjel, cukorral megkelesztett élesztőt, a tejfelt és a két tojás sárgáját. Amikor összeállítottam a tésztát, még két púpos evőkanál lisztet is kellett tenni hozzá, könnyű lágy tészta lett belőle. Félretettem, valószínűleg több mint egy órát kelt ezután. Amikor elővettem, másfél centi vastagra kinyújtottam. A közben megreszelt sajtot rászórtam és feltekertem, mint egy beiglit. Ezt a tekercset azután ellapítottam 2 centiméter vastagra, tetejét bevagdostam és pogácsákat szaggattam. A tetejüket fehérjével megkentem, sajttal, mákkal, szezám, len és napraforgó maggal megszórtam. A tepsiben 30-40 percig még kellesztettem. 20-25 perc alatt megsültek, közepes hőfokon. A pogácsa nagyon finom puha, leveles, a korpa ellenére is könnyű a tésztája. A maradék tésztából ropogós rudakat készítettem. Abbahagyhatatlan!
2 megjegyzés:
Nagyon finom lett, tegnap megsütöttem :) Kicsit hasonlít a tepertős pogácsára.
Örülök hogy ízlett!:)
Megjegyzés küldése