Ezt a "nagyon ropogós sajtos" receptet a Bodzablogon olvastam. Nagyon jó recept, fantasztikusan finom és nagyon jó a tésztája, könnyű vele dolgozni. Rövidebb és hosszabb változatban is előállítottam, különféle magokkal megszórva, nagy sikert aratott a házi "ropi". A ropi nálunk nagy kedvenc, a nem túl jó képen látható öntörvényű kandúr a mi cicánk, úgy hívják, hogy Ropi. Persze a Ropika megszólításon sem sértődik meg és úgy tud nézni......, hát itt láthatod:
A sajtos ropi hozzávalói:
50 dkg liszt
1 tk sütőpor
3 tk só
12,5 dkg zsír
12,5 dkg margarin ( 25 dkg vajat használtam)
20 dkg sajt ( fele füstölt volt)
1 kis pohár tejfel
2 tojás sárgája ( a fehérje egy részét a kenéshez használtam)
kömény, len és szezámmag tetszés szerint
50 dkg liszt
1 tk sütőpor
3 tk só
12,5 dkg zsír
12,5 dkg margarin ( 25 dkg vajat használtam)
20 dkg sajt ( fele füstölt volt)
1 kis pohár tejfel
2 tojás sárgája ( a fehérje egy részét a kenéshez használtam)
kömény, len és szezámmag tetszés szerint
A hozzávalókból összegyúrt tésztát 1 órát pihentettem a hűtőben. A tésztát harmadoltam, majd egy tepsi méretű sütőpapíron elnyújtottam, tojással megkentem, magokkal megszórtam és beemeltem a tepsibe. Ott aztán derelyevágóval felcsíkoztam és egymástól elhúzogattam a csíkokat, hogy ne süljenek össze. 3 tepsibe fért ez a mennyiség. Közepes sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Ha világosabbra hagyod, puhább lesz. Ha pirosabbra sütöd, akkor igazi ropogós ropi lesz. Kinek a pap, kinek a papné! Nálunk döntetlen, és ismétlésre szorult.
3 megjegyzés:
Ez a nézés...készen vagyok:DDD
Mi is úgy vagyunk vele!
a macska-ropi is nagyon jó;-)
Megjegyzés küldése