2009. december 15., kedd

Ropi és Ropika

Ezt a "nagyon ropogós sajtos" receptet a Bodzablogon olvastam. Nagyon jó recept, fantasztikusan finom és nagyon jó a tésztája, könnyű vele dolgozni. Rövidebb és hosszabb változatban is előállítottam, különféle magokkal megszórva, nagy sikert aratott a házi "ropi". A ropi nálunk nagy kedvenc, a nem túl jó képen látható öntörvényű kandúr a mi cicánk, úgy hívják, hogy Ropi. Persze a Ropika megszólításon sem sértődik meg és úgy tud nézni......, hát itt láthatod:


A sajtos ropi hozzávalói:
50 dkg liszt
1 tk sütőpor
3 tk só
12,5 dkg zsír
12,5 dkg margarin ( 25 dkg vajat használtam)
20 dkg sajt ( fele füstölt volt)
1 kis pohár tejfel
2 tojás sárgája ( a fehérje egy részét a kenéshez használtam)
kömény, len és szezámmag tetszés szerint

A hozzávalókból összegyúrt tésztát 1 órát pihentettem a hűtőben. A tésztát harmadoltam, majd egy tepsi méretű sütőpapíron elnyújtottam, tojással megkentem, magokkal megszórtam és beemeltem a tepsibe. Ott aztán derelyevágóval felcsíkoztam és egymástól elhúzogattam a csíkokat, hogy ne süljenek össze. 3 tepsibe fért ez a mennyiség. Közepes sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Ha világosabbra hagyod, puhább lesz. Ha pirosabbra sütöd, akkor igazi ropogós ropi lesz. Kinek a pap, kinek a papné! Nálunk döntetlen, és ismétlésre szorult.

3 megjegyzés:

Vica írta...

Ez a nézés...készen vagyok:DDD

Főz és fecseg írta...

Mi is úgy vagyunk vele!

nokedli írta...

a macska-ropi is nagyon jó;-)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!