2009. július 4., szombat

Egytálétel újra,vagy egy tál étel....


A szombati napom mindig csupa rohanás. Gyakran még a piacra és a közértbe is kell mennem. Az ebéd mindig valami gyorsan elkészülő étel, ami mellett még legalább 3-4 féle dolgot tudok csinálni. Gondolom sokaknak ismerős a történet.
Az itt látható neve sincs étel a következő módon készült: 10 dkg bacont megpirítottam, 3 szál újhagymát(lila) és 2 gerezd fokhagymát hozzávágtam, azután kb. 20 dekányi kockára vágott gomba következett. Só, bors, kevergetés, fedő a tetejére. Kockáztam tovább, 1 padlizsánt, 1 sárga, 2 kicsi zöld cukkinit, 2 paradicsomot, aminek a héját lehúztam. Oda tettem főzni a múltkori maradék 12-13 dekányi orecchiette tésztát. A gombához raktam a felkockázott padlizsánt és cukkinit, roppanósra sütöttem, főztem, majd legvégül a paradicsomokat is beleszórtam. A ruhateregetés után vágtam egy kis snidlinget a kertben, amivel aztán tálaláskor a az ételt díszítettem.
Most, hogy a blogot is "letudtam", porciózok némi fagyit az uraknak és kiteregetek még egy mosást.

1 megjegyzés:

murok marci írta...

ezt az egytál-ételt én is jól ismerem;-) mindig az kerül bele, ami épp itthon van - fö, hogy sokféle és gyorsan kész legyen;-)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!