2008. október 1., szerda

Padlizsántorta


A külseje ropogós, a belseje krémes, az íze fantasztikus! Jó, tudom, a kép nem a csúcsok csúcsa, de azért remélem el lehet képzelni.

Hozzávalók:
5 kicsi padlizsán, kb. 1 kg
1 adag mirelit leveles tészta
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
1 piros színű paprika
3-4 darab paradicsom
4 evőkanál szeletelt mandula
2-3 evőkanál tönkölybúza pehely( de a prézli is megteszi)
reszelt sajt ízlés szerint( jelen esetben Itáliából ajándékba kapott parmezán)
1 csokor petrezselyem

A padlizsánokat felszeleteltem, besóztam, állni hagytam. A felaprított hagymát megfutattam az olajon, hozzáadtam a fokhagymát, utána a lehéjazott, kockákra vágott paradicsomot. A padlizsán szeleteket lemostam, összeaprítottam és hozzátettem az előbbiekhez. Borsoztam és a kóstolás után megsóztam. Úgy 10 perc múlva beleszórtam a mandulát és a paprika kockákat. A piros paprikára azért volt szükség, hogy a padlizsánkrém színét egy kicsit feldobja. Amikor az egész egy masszának tűnt és némi leve is lett adtam hozzá tönkölybúza pelyhet annyit, hogy masszívabb lett az állaga. Hagytam hűlni, és amikor langyos lett, reszelt sajtot és apróra vágott petrezselymet adtam hozzá. A tortaformát kibéleltem a tésztával( hát igen, nem nyújtottam elég nagyra, nem borította be teljesen, ennek fejében viszont nem kellett megszurkálni), majd belesimítottam a padlizsán masszát. A tésztát megkentem tojással és 30 percig sütöttem.

3 megjegyzés:

BeckZsu írta...

Nekem nagyon tetszik! Elképzelem az ízét, az is tetszik :)

Marcsi írta...

Hűűűű de jól nézki.Biztos fincsi is.

Névtelen írta...

Legközelebb sem kell a tésztát nagyobbra nyújtani, ez így érdesebb!

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!