2008. szeptember 1., hétfő

Grúz, diós padlizsánfalatkák

Szó, mi szó, nagyon rá vagyok kattanva a padlizsánra, hidegen, melegen, sütve, rakva, töltve, mindegy: imádom! Beck Zsuzsa receptje azonnal megfogott, nem volt kérdés, hogy sürgősen kipróbálom. 15 szelet hosszában vágott, illetve 7 mm-esre gyalult padlizsánt olajjal kikent sütőpapirral bélelt tepsibe fektettem, a tetejét is megkentem és 20 perc alatt megsütöttem. Természetesen előtte besóztam, leöblítettem, szárazra töröltem. 1 kis fej hagymát, 2 gerezd fokhagymával olajon megpároltam, 15 dkg darált diót hozzáadtam, felöntöttem egy kis húslevessel, mindig annyit adtam hozzá, hogy krémes állaga legyen. Csipetnyi sót és borsot hintettem még bele. Néhány percig kis lángon kevergettem és végül bőségesen megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, zellerrel és főleg bazsalikommal. Az íze fantasztikus! A padlizsán szeletek egyik végére egy gyerekkanálnyi tölteléket tettem és feltekertem. Pontosan annyi lett, hogy a 15 szelethez elég lett. Ha megkóstolja valaki, nem tudja megmondani, hogy pontosan mit eszik. Igazából húsra emlékeztető az íze. Mindenesetre bátran ajánlom, mert nagyon finom, Beck Zsunak meg köszi a fantasztikus receptért.

3 megjegyzés:

Cecile írta...

Nagyon jól néz ki, érdekes a padlizsán és a dió párosítása. Mostanában én is rajongok a padlizsánért, ez lesz a következő, amit kipróbálok.

beckzsu írta...

Nagyon szívesen, igazán örülök, ha jó ötletet tudok adni. Talán még majd máskor is ...
Nagyon szép lett! :)

Névtelen írta...

Most találtam erre a receptre, teljesen elbűvöl.
Csak annyit kérdeznék véáleményed szerint csak melegen vagy esetleg hidegen is tálalható-e?

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!