Nem vagyok vegetáriánus, de szívesen eszem csak zöldségből készült ételeket is. Nem könnyű viszont úgy főznöm, hogy mindenki kedvére tegyek a családban. Ez a hűvös hétvége kedvezett a sütő használatának, még jól is esett a konyhában egy kis meleg. A tányéron jobb oldalt látott három szelet fasírt kivételével minden csak zöldségből készült.
Krumplisaláta, amit idejét sem tudom, hogy mikor készítettem és ettem, mert a kedvesem nem szereti, így készült: a maradék "öreg" kiflikrumplit héjában megfőztem(60-70 dkg), héjától megszabadítottam, felszeltem. 2 csomag zöldhagymát hozzákarikáztam, felöntöttem klasszikus felforralt só-cukor-borecet-víz öntettel, amiben egy éjszakát állt. Nagyon finom lett, sőt a kedvesem is megdicsérte.
Zöldségfasírt, amit húshagyó fiam kedvéért sütöttem, így készült: 1 db 25 dkg-os cukkini apró kockára vágva és ugyanennyi sárgarépa reszelve, zabpehelyliszt, csicseriborsó liszt, egy tojás, ízlés szerint só, bors, rómaikömény, kevés hagyma, fokhagyma olajon dinsztelve. Az egészet összegyúrtam, sűrűségét a lisztfélékkel módosítgattam. Sütőpapírral bélelt tepsire fektettem a zsemlemorzsával megszórt pogácsákat, olajjal megspricceltem. Finom puha lett, igaz nyersen nehéz vele bánni, mert elég lágy volt a massza. Nem akartam túl sok lisztet tenni hozzá, nehogy kemény legyen a végeredmény.
Sokmagos sajtos muffin, ami mindenki kedvére így készült: 20 dkg lisztet, 10 dkg reszelt sajtot,(5-5 dkg parmezán és trappista) 1 csapot teáskanál sót, borsot, 1/2 zacskó sütőport, 1-1 evőkanál szezám, len, napraforgó és tökmagot, a 2 tojásból, 2,5 dl tejből, 1 dl olajból álló folyadékkal összekevertem. Kivajazott muffin formába kanalaztam, 25 perc alatt készre sütöttem. A légkeveréses sütő előnye, hogy szinte minden egyszerre sülhetett.
Mentás zöldborsó levest főztem még ehhez az ebédhez, ami saját termésű borsóból készült.
Krumplisaláta, amit idejét sem tudom, hogy mikor készítettem és ettem, mert a kedvesem nem szereti, így készült: a maradék "öreg" kiflikrumplit héjában megfőztem(60-70 dkg), héjától megszabadítottam, felszeltem. 2 csomag zöldhagymát hozzákarikáztam, felöntöttem klasszikus felforralt só-cukor-borecet-víz öntettel, amiben egy éjszakát állt. Nagyon finom lett, sőt a kedvesem is megdicsérte.
Zöldségfasírt, amit húshagyó fiam kedvéért sütöttem, így készült: 1 db 25 dkg-os cukkini apró kockára vágva és ugyanennyi sárgarépa reszelve, zabpehelyliszt, csicseriborsó liszt, egy tojás, ízlés szerint só, bors, rómaikömény, kevés hagyma, fokhagyma olajon dinsztelve. Az egészet összegyúrtam, sűrűségét a lisztfélékkel módosítgattam. Sütőpapírral bélelt tepsire fektettem a zsemlemorzsával megszórt pogácsákat, olajjal megspricceltem. Finom puha lett, igaz nyersen nehéz vele bánni, mert elég lágy volt a massza. Nem akartam túl sok lisztet tenni hozzá, nehogy kemény legyen a végeredmény.
Sokmagos sajtos muffin, ami mindenki kedvére így készült: 20 dkg lisztet, 10 dkg reszelt sajtot,(5-5 dkg parmezán és trappista) 1 csapot teáskanál sót, borsot, 1/2 zacskó sütőport, 1-1 evőkanál szezám, len, napraforgó és tökmagot, a 2 tojásból, 2,5 dl tejből, 1 dl olajból álló folyadékkal összekevertem. Kivajazott muffin formába kanalaztam, 25 perc alatt készre sütöttem. A légkeveréses sütő előnye, hogy szinte minden egyszerre sülhetett.
Mentás zöldborsó levest főztem még ehhez az ebédhez, ami saját termésű borsóból készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése