2010. december 26., vasárnap

Ünnepi vadlazac citromos mártással, zöldséges rétessel


Hozzávalók, ahogyan készítettem:

4 szelet lazac

só, bors, olívaolaj

A réteshez:

leveles tészta

20 dkg cukkini

20 dkg sárgarépa

10 dkg zeller

1 póréhagyma

olívaolaj

só, bors

2 csapott evőkanál zabliszt

2 evőkanál reszelt parmezán

1 tojás+1 kenni a tetejére

A mártáshoz:

vaj

1 ujjnyi gyömbér

1 citrom reszelt héja és leve

2 evőkanál kapribogyó

1,5 dl fehérbor

1 teáskanál étkezési keményítő

2 dl tejszín

A csíkokra vágott zöldségeket, a felkarikázott pórét, kevés olívaolajon megdinszteltem, sóztam, borsoztam. Amikor meghűlt hozzákevertem a zablisztet, a parmezánt és a tojást. A tésztára halmoztam, feltekertem, tojással megkentem.

A tepsi egyik felébe a lazacokat, a másik felébe a rétest tettem, együtt szépen megsültek.

A mártáshoz a gyömbért és a citrom héját lereszeltem, a vajon 1-2 percig kevergettem, majd felöntöttem a borral, citromlével, felére beforraltam, hozzáadtam a kapribogyót. A tejszínbe egy teáskanál étkezési keményítőt feloldottam és a mártásra öntöttem, összeforraltam. Ezt a finom illatos, savanykás szószt öntöttem a halra, nagyon illett hozzá.


1 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Nagyon guszta, finom párosítás.

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!