4 szelet lazac
só, bors, olívaolaj
A réteshez:
leveles tészta
20 dkg cukkini
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
1 póréhagyma
olívaolaj
só, bors
2 csapott evőkanál zabliszt
2 evőkanál reszelt parmezán
1 tojás+1 kenni a tetejére
A mártáshoz:
vaj
1 ujjnyi gyömbér
1 citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál kapribogyó
1,5 dl fehérbor
1 teáskanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
A csíkokra vágott zöldségeket, a felkarikázott pórét, kevés olívaolajon megdinszteltem, sóztam, borsoztam. Amikor meghűlt hozzákevertem a zablisztet, a parmezánt és a tojást. A tésztára halmoztam, feltekertem, tojással megkentem.
A tepsi egyik felébe a lazacokat, a másik felébe a rétest tettem, együtt szépen megsültek.
A mártáshoz a gyömbért és a citrom héját lereszeltem, a vajon 1-2 percig kevergettem, majd felöntöttem a borral, citromlével, felére beforraltam, hozzáadtam a kapribogyót. A tejszínbe egy teáskanál étkezési keményítőt feloldottam és a mártásra öntöttem, összeforraltam. Ezt a finom illatos, savanykás szószt öntöttem a halra, nagyon illett hozzá.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta, finom párosítás.
Megjegyzés küldése