Hozzávalók 2 személyre, ahogyan készítettem:
4 szelet hal
só, bors
1-1 evőkanál vaj, olíva olaj
15 dkg gomba
hagyma, fokhagyma ízlés szerint
kakukkfű(tegnap még kilátszott a hó alól)
0,5 dl tejszín
1,5 dl rizs
25 dkg sütőtök tisztán mérve
fokhagyma
só, bors, gyömbér
A sózott, borsozott halszeleteket kedvenc serpenyőmben a vaj és olíva olaj keverékén mind a két oldalán megsütöttem. Ezután kivettem, melegen tartottam. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinszteltem, hozzá kevertem a felszeletelt gombát, sót borsot, a kakukkfüvet. Amikor a gomba megfőtt, felöntöttem a tejszínnel és óvatosan visszatettem a halszeleteket, nehogy eltörjenek. Néhány perc kellett már csak hozzá, hogy összesimuljanak az ízek.
A tökös rizshez a szokásos módon odatettem a rizs főni, egy gerezd fokhagymával, kevés gyömbérrel, a durvára reszelt sütnivaló tökkel. A végeredmény fantasztikus, szaftos, kicsit csípős rizs, nagyon jól illett a halhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése