2010. november 29., hétfő

Szőlős hús

Van, hogy az emberlánya hirtelen valami másra vágyik. Húsra természetesen, mert húsevő. Könnyű, szaftos húsra. Talán egy kis zöldségre is, de éppen nincs itthon. Van viszont szőlő, van egy kis pécsi cirfandli, 2007-es.
A megsózott, borsozott csirkemell szeleteket vaj és olívaolaj keverékén kettő gerezd fokhagyma társaságában mind a két oldalán megpirítottam, egy kis bort löttyintettem hozzá, amiben a finom sült részek leváltak a serpenyő aljáról. Egy marék szőlőt félbevágtam, kimagoztam, majd a húshoz adtam, együtt készre pároltam. Mokkáskanálnyi étkezési keményítővel sűrítettem. Rizzsel tálaltam. Mennyei volt!

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!