Krémleves szezon van, nagyon szeretjük a finom krémes, melengető leveseket. A bolti levesbetétek nekem nem ízlenek. A croutonok, legyenek bármivel ízesítve, rettentően sósak, ehetetlenek. Magam szoktam inkább előállítani, nem nagy kunszt.
A sajtosrúd készítésekor, a hozzávalókból gyúrt tésztát egy órát hideg helyen pihentettem, és akkor jutott eszembe, hogy ebből a tésztából milyen finom levesbetét lenne. A gyakorlati része elgondolkodtatott egy pillanatra, mert különféle ötleteim támadtak. Például, a vékonyra sodort hengereket vagdosni és lisztezve sebesen görgetni, tarhonyaszerűvé, aztán megsütni. Lehet, hogy nem a leggyorsabb megoldást választottam, de a legkisebb kiszúrómat kezembe véve átkapcsoltam robotüzemmódba és addig lukasztgattam a tésztát, amíg vagy két tepsire való összejött. Nem őrültem meg, tényleg nem! Nagyon finom lett. 2-2 nagy tepsi sajtosrúd és levesbetét lett. Készítek majd máskor is.
A sajtosrúd készítésekor, a hozzávalókból gyúrt tésztát egy órát hideg helyen pihentettem, és akkor jutott eszembe, hogy ebből a tésztából milyen finom levesbetét lenne. A gyakorlati része elgondolkodtatott egy pillanatra, mert különféle ötleteim támadtak. Például, a vékonyra sodort hengereket vagdosni és lisztezve sebesen görgetni, tarhonyaszerűvé, aztán megsütni. Lehet, hogy nem a leggyorsabb megoldást választottam, de a legkisebb kiszúrómat kezembe véve átkapcsoltam robotüzemmódba és addig lukasztgattam a tésztát, amíg vagy két tepsire való összejött. Nem őrültem meg, tényleg nem! Nagyon finom lett. 2-2 nagy tepsi sajtosrúd és levesbetét lett. Készítek majd máskor is.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg reszelt sajt( most éppen cheddar)
1 és 1/2 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál csípős paprika
2 tojássárgája(a fehérje egy részét a kenésre használtam)
1 kis pohár tejfel
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg reszelt sajt( most éppen cheddar)
1 és 1/2 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál csípős paprika
2 tojássárgája(a fehérje egy részét a kenésre használtam)
1 kis pohár tejfel
2 megjegyzés:
Micsoda ötlet! Biztos nagyon finom :)
Pontosan ugyanilyen kiszúróim vannak, de hogy türelmem lenne-e hozzá...
Hát igen, ezek a kiszúrók még Csehszlovákiából valók, mondhatni "békebeli". Megérte, mert nagyon finom!
Megjegyzés küldése