Lelkesedésem mostani tárgya ez méltatlanul mellőzött hal. Készítettem már máskor is ha nagyon muszáj volt, mert a kedvesem eddig is szerette. Mégis ellenérzéseim voltak vele szemben, nekem nem ízlett. Kedvenc halasunk javaslatát követve néhány gerezd fokhagymát lereszeltem és a besózott halfiléket bekentem vele. Tálba tettem, tejet öntöttem rá és néhány órát pihentettem.
Később a halszeleteket megtörölgettem, borsos lisztbe forgattam és az olajjal kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektettem őket. Másik tepsiben a krumpli sült. A halat 15 perc után megforgattam és pirosra sütöttem. Kívül ropogós, belül omlós, az íze pedig egyszerűen fantasztikus!
Később a halszeleteket megtörölgettem, borsos lisztbe forgattam és az olajjal kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektettem őket. Másik tepsiben a krumpli sült. A halat 15 perc után megforgattam és pirosra sütöttem. Kívül ropogós, belül omlós, az íze pedig egyszerűen fantasztikus!
2 megjegyzés:
Ezt azt hiszem kifogom próbálni, mert már én is régóta szemezgetek a Busával, de korábban nem sikerült olyan elkészítési módot találnom amivel ízlett volna. Igaz sokkal nem is próbálkoztam.
Ma megint így fogom elkészíteni, mert nagyon ízlett az uraknak. Amit nem írtam a postban, a bőrét lenyúztam.
Megjegyzés küldése