2010. október 17., vasárnap

Joghurtos mangótorta

Hozzávalók egy 18 centiméteres formához, ahogyan készítettem:
15 dkg keksz
8 dkg vaj

6 dl joghurt
4 csapott teáskanál zselatin
cukor ízlés szerint
1 mangó (fele turmixolva, fele kockára vágva)

A kekszeket mozsárban összetörtem és a megolvasztott vajjal elkevertem, majd a tortaforma aljába lapogattam.
Az összeturmixolt fél mangóhoz egy kis joghurtot kevertem, meglangyosítottam és hozzáadtam a zselatint. Tovább hevítettem állandóan kevergetve, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor langyosra hűlt, lazán belekevertem a joghurtba, amit keksz tetejére öntöttem.
Tálaláskor a kockára vágott mangókkal díszítettem a tortát.


Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!