2010. augusztus 15., vasárnap

Aszalt paradicsom

Szerettem volna már az előző nyarak egyikén kipróbálni a paradicsom-aszalást, de valahogy nem jött össze. Most hétvégén minden jó lett volna, ha mai is süt a nap. Nem sütött, úgyhogy a villanytűzhelyben 90° C-on fejeztem be az aszalást röpke 5 óra alatt. Tegnap reggel a 2 kg lucullus paradicsomot félbevágtam, a magokat és a körülötte lévő levet kipiszkáltam. Megsóztam és két tepsibe elosztottam, régi függönnyel letakartam, estig a napon hagytam aszalódni. A végeredmény 25 dkg lett, két kis 3 dl-es üvegbe dugdostam, olívaolajjal felöntöttem. Hamarosan premier lesz, már alig várom, hogy kipróbálhassam!

2 megjegyzés:

trendo írta...

Gondolom, azért választottál eleve lucullust, mert annak kevesebb a leve és könnyebben megaszalódik :)

Főz és fecseg írta...

Jól gondolod. Egy biztos,érdemes megpróbálni, mert egyszerűbb, mint amilyennek látszik!:)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!