2010. április 4., vasárnap

Dióspiskóta kávékrémmel

Nincs kímélet, ez egy kalóriabomba! Nem kötelező utánam csinálni, de ha szereted kávét és a diót, bánhatod, ha kihagyod.
5 tojásból, 20 dkg darált dióból, 5 dkg zsemlemorzsából, 25 dkg cukorból piskótát készítettem. Amikor kihűlt a tészta, a szélét, 1-1,5 cm-t levágtam. Hagytam száradni, majd szétmorzsoltam.
2 dl erős kávét, 3 dl tejet, 5 evőkanál étkezési keményítőt sűrű krémmé főztem. 25 deka vajat 15 dkg nádcukrot habosra kevertem. A kihűlt kávékrémet lassanként hozzákevertem, addig amíg könnyű, habosnak tűnt. A tészta tetején elsimítottam, majd a szétmorzsolt süteményszélét a tetejére szórtam. A kockák tetejét fél dióval díszítettem. Én mindenesetre függő vagyok, imádom!

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!