2012. április 20., péntek

Laktózmentes csokifagylalt
Mióta kiderült a laktóz érzékenységem, rendszeresen kutakodok a világhálón, mert jól bevált ötleteket érdemes másoktól ellesni, hasznosítani. A fagyi nagy kedvencem, sajnos. Igen, sajnos, mert természetesen a tejjel készült fagylaltok hoznak lázba. Hiába szeretem a gyümölcsöket, legritkább esetben kóstolom meg jeges állapotban, esetleg az epret, ananászt. A többit én nem választom sohasem. Szembe kellett néznem a ténnyel, hogy pillanatnyilag ezt és a sajtokat lesz a legnehezebb pótolnom valamivel. Van ugyan tablettám, ami arra szolgál, hogy ha nem tudok elkerülni valami tejterméket, bekapom és mehet minden a maga útján, de ezt én szeretném elkerülni.
A banánból készült csokifagylaltot ezen a kulináris nevű blogon olvastam. Az első alkalommal követtem az utasításokat, majd kicsit módosítottam rajta.
Hozzávalók, ahogyan készítettem(személyenként):
1 darab szeletelve fagyasztott banán
1 evőkanál holland kakaó
1 evőkanál kókusztejpor
A piacon jócskán leárazott, barnára érett banánokat vásároltam. Régebben turmixot szoktunk készíteni belőle. Hát az már részemről a múlté. A banánokat a  kicsi képen látható módon megtisztítva, egyenként, félbe, majd szeletekre vágva folpackban lefagyasztottam. Ma, amikor ebéd után eszembe jutott, eljött a kísérletezés ideje.
A késes aprítómban, adagonként addig kevertem a hozzávalókat, amíg krémessé vált. Ennyi! Azonnal fogyasztható, tömény és sajnos kissé banán ízű. Az illúzió nem tökéletes, de azért így is finom, nekem ízlett. Nem adom fel, természetesen kutakodok tovább, próbálkozom. Ha valakinek van jó ötlete, szóljon!


2 megjegyzés:

évapécs írta...

Fűszeres Eszter blogján olvastam egyszer egy olajjal készült csokoládéhab-receptet. Lehet, hogy az is jó lenne fagyinak?

Főz és fecseg írta...

Az ötletet köszönöm, sajnos fagyi helyett nem az igazi. Amikor olvastam, rájöttem, hogy annak idején én is olvastam, ki is fogom próbálni.Jó volt viszont, hogy egy kicsit bogarásztam Eszter blogján, az ember mindig tanul valamit.:)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!