Mióta kiderült a laktóz érzékenységem,
rendszeresen kutakodok a világhálón, mert jól bevált ötleteket érdemes másoktól
ellesni, hasznosítani. A fagyi nagy kedvencem, sajnos. Igen, sajnos, mert
természetesen a tejjel készült fagylaltok hoznak lázba. Hiába szeretem a
gyümölcsöket, legritkább esetben kóstolom meg jeges állapotban, esetleg az
epret, ananászt. A többit én nem választom sohasem. Szembe kellett néznem a
ténnyel, hogy pillanatnyilag ezt és a sajtokat lesz a legnehezebb pótolnom
valamivel. Van ugyan tablettám, ami arra szolgál, hogy ha nem tudok elkerülni
valami tejterméket, bekapom és mehet minden a maga útján, de ezt én szeretném
elkerülni.
A banánból készült csokifagylaltot
ezen a kulináris nevű blogon olvastam. Az első alkalommal követtem az
utasításokat, majd kicsit módosítottam rajta.
Hozzávalók, ahogyan készítettem(személyenként):
1 darab szeletelve
fagyasztott banán
1 evőkanál holland
kakaó
1 evőkanál
kókusztejpor
A piacon jócskán leárazott,
barnára érett banánokat vásároltam. Régebben turmixot szoktunk készíteni
belőle. Hát az már részemről a múlté. A banánokat a kicsi képen látható módon
megtisztítva, egyenként, félbe, majd szeletekre vágva folpackban
lefagyasztottam. Ma, amikor ebéd után eszembe jutott, eljött a kísérletezés
ideje.
A késes aprítómban, adagonként
addig kevertem a hozzávalókat, amíg krémessé vált. Ennyi! Azonnal fogyasztható,
tömény és sajnos kissé banán ízű. Az illúzió nem tökéletes, de azért így is
finom, nekem ízlett. Nem adom fel, természetesen kutakodok tovább, próbálkozom.
Ha valakinek van jó ötlete, szóljon!
2 megjegyzés:
Fűszeres Eszter blogján olvastam egyszer egy olajjal készült csokoládéhab-receptet. Lehet, hogy az is jó lenne fagyinak?
Az ötletet köszönöm, sajnos fagyi helyett nem az igazi. Amikor olvastam, rájöttem, hogy annak idején én is olvastam, ki is fogom próbálni.Jó volt viszont, hogy egy kicsit bogarásztam Eszter blogján, az ember mindig tanul valamit.:)
Megjegyzés küldése