2012. április 6., péntek

Tavaszi tekercs


Fantasztikusan finom, üde, tavaszias ízével, ropogós állagával elvarázsolja ízlelőbimbóinkat. Gyakrabban fogok készíteni, legközelebb valami halas verziót.
Hozzávalók 24 darabhoz, ahogyan készítettem:
Rizslap16 cm-es(az Ázsiában vettem, kb. a fele mennyiség fogyott el)
10 dkg vermicelli tészta( néhány percre beáztatva)
fél piros, fél sárga kaliforniai paprika
2 kisebb sárgarépa
fél kígyóuborka
2 szál zöldhagyma
2 tojásból lepény, csíkokra vágva
a mártogatóshoz:
1 dl szójaszósz
2 evőkanál szezámolaj
1 és fél citrom leve
1 teáskanál barna cukor
ujjnyi lereszelt gyömbér leve
1 db chili paprika
1 evőkanál apróra vágott mentalevél
1 szál apróra vágott zöldhagyma
Igazából a munka nagy része az előkészítés, az aprítás. A zöldségeket 5-6 cm hosszú, 2-3 mm vastag szeletekre vágom. A tésztát beáztatom, amikor elnyeri az üvegszerű állagát és megpuhul, leszűröm. A tojáslepényt megsütöm, felcsíkozom. A mártást is elkészítem előre. Aki szokott töltött káposztát, esetleg töltikét készíteni, annak nem gond a tekercs előállítása. A rizslapokat egyenként langyos vízbe áztatom, majd vizes deszkán töltöm, tekerem. Először kevés tésztát teszek, rá tojást, teáskanálnyi mártogatóst, majd sorban a zöldségeket. Rászorítom a rizslapot, majd jobbról, balról ráhajtom a tésztát, aztán feltekerem, és kész. Kicsinek tűnnek ezek a tekercsek, de azért jól lehet lakni vele az biztos!

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!