
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
1 csésze fehér tönköly liszt
1 csésze zabpehely
1/2 csésze nádcukor szirup
1 tojás
10 dkg vaj
1/2-1/2 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
1 teáskanál kínai 7 fűszerkeverék
1/4 csésze szezámmag
1 csésze finomra reszelt sárgarépa
1 csésze fehér tönköly liszt
1 csésze zabpehely
1/2 csésze nádcukor szirup
1 tojás
10 dkg vaj
1/2-1/2 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
1 teáskanál kínai 7 fűszerkeverék
1/4 csésze szezámmag
1 csésze finomra reszelt sárgarépa
A szárazanyagokat összekevertem, hozzámorzsoltam a vajat. A tojással és a cukorsziruppal egyneművé, körülbelül 5 cm átmérőjű rudakká gyúrtam. 1 óra hűtés után 5-6 mm-es szeleteket vágtam. A korongokat 12 perc alatt 180 C°-on készre sütöttem. Fantasztikusan finom, illatos sütemény lett.
2 megjegyzés:
Nagyon örülök, hogy megsütötted. A szezámmaggal is biztosan nagyon finom lehetett. Rita
Szándékozom még másfélét is sütni a költeményeid közül, mert ez is nagyon ízlett.
Éva
Megjegyzés küldése