2011. május 28., szombat

Kéksajtos-olívás krémsajt



A kéksajtokat imádom, rendszeresen fogyasztom. Önmagában, kencévé lágyítva, húsra kenve, körtével betakarva, mennyei! Mégis meglepett a Nők Lapja konyhájában olvasott recept, mert ott a kence olívaolajjal készült, nem vajjal. Ez olyan pofon egyszerű, hogy sajnálom, hogy nekem nem jutott az eszembe. Követendő példa.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
15 dkg kéksajt( ízlés szerinti márka)
10 dkg darabokra vágott dió
5 dkg zöld olajbogyó
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Amikor mindezt összekevered, célszerű azonnal a hűtőbe tenni, mert félő, hogy a kóstolgatás miatt nem lesz ideje összeérni.

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!