
Borsófőzelék:
A borsót, azt a rengeteget, megpucolta ez a kedves "ember", közel egy kiló lett. Vaj és olíva olaj keverékén megdinszteltem, sóztam kicsit, apróra vágott petrezselyemmel, zellerrel és kevés lestyánnal meghintettem. 3,5 dl tejben elkevert púpos evőkanálnyi étkezési keményítővel behabartam, kevés ideig forraltam.
Svéd húsgombóc:
Hozzávalók:
60 dkg darált pulykahús
1 tojás
2 dl tejszín
4 dkg házi zsemlemorzsa( kb. 1 dl)
1 fej vöröshagyma
só, bors, szerecsendió
vaj
kis csokor snidling
Hozzávalók:
60 dkg darált pulykahús
1 tojás
2 dl tejszín
4 dkg házi zsemlemorzsa( kb. 1 dl)
1 fej vöröshagyma
só, bors, szerecsendió
vaj
kis csokor snidling
Nem is értem, miért nem csináltam eddig,hiszen nem nagy kunszt. Miután pulykahúsból készült, kicsit erősebben fűszereztem. A lereszelt vöröshagymát vajon megdinszteltem. A zsemlemorzsát
a tejszínnel hagytam állni negyedórát, amíg magába szívta a folyadékot. Végül a hozzávalókat jól összegyúrtam. Aggódtam kissé, mert lágynak találtam, de nem volt gond. Apró, diónyi méretű gombócokat formáltam vizes kézzel, összesen 56 darabot. Bő olajban kisütöttük.
Lehet, hogy nem autentikus áfonya nélkül, de az biztos, nagyon jó volt a borsófőzelékhez is.
a tejszínnel hagytam állni negyedórát, amíg magába szívta a folyadékot. Végül a hozzávalókat jól összegyúrtam. Aggódtam kissé, mert lágynak találtam, de nem volt gond. Apró, diónyi méretű gombócokat formáltam vizes kézzel, összesen 56 darabot. Bő olajban kisütöttük.
Lehet, hogy nem autentikus áfonya nélkül, de az biztos, nagyon jó volt a borsófőzelékhez is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése