2013. augusztus 8., csütörtök

Salátabár


A nyár hosszúnak nem, de nagyon-nagyon forrónak tűnik. A konyhám salátabárrá alakult, ahol bármikor, bármiből pillanatok alatt saláta készül. Egyszerűen csak ez esik jól ebben a melegben. Mellé nem kell más, egy szelet hal, csirkemell vagy sajt grillezve. Megunhatatlan!

A saláta "bármiből" összetevői 2 személyre:
1 fonnyadt sárgarépa
1 nagyon savanyú nyári alma
1 kígyó uborka harmada
1 paprika
4 kicsi paradicsom
1 csokor snidling
néhány szem nagy méretű olajbogyó
1/2 citrom leve 
2 evőkanál gránátalma szirup
2 evőkanál olívaolaj

A sárgarépát zöldséghámozóval vékonyra szeltem. Az uborkát és az almát a tökgyalun aprítottam. A többi zöldséget késsel vágtam vékonyra. Természetesen a hozzávalók nagyban meghatározzák, hogy milyen formában adom elő a salátát. Ebben az esetben a sárgarépát kellett figyelembe vennem, mert ha nem elég vékony, túlzottan  roppanós, azt nem mindenki tolerálja. Ezért vágtam mindent nagyon vékonyra.
Mondtam már, nagyon szeretek vagdosni, julienre aprítani? Ha "vagdosós" kedvemben vagyok, arra gondolok, hogy a kedvenc késemet könnyebb elmosni, mint a gyalubetéteket.
Szóval, mindent felcsíkoztam és összekevertem. Nem szoktam mostanában sózni a salátákat. A kedvesem szívműtéte óta már visszafogja magát, az ételeknél pedig én figyelek. A salátákban, ahol olajbogyót használunk, egyáltalán nem hiányzik. Ha például a saláta mártásában mustár és-vagy Worcestershire szósz is van, az kifejezetten sós. Sós a feta például, amit a tetejére kockázunk. Na, száz szónak is egy a vége, fő a mértékletesség. A citromlét, gránátalmaszirupot és az olívaolajat mártássá kavartam, majd a salátával is összekevertem. Behűtöttem ebédig.

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!