2013. június 15., szombat

Vargabéles














Régebben gyakran szerepelt a szombati menüben, mert egy kiadós levessel finom ebédnek számított, nagyon szerették a fiaim. Most tárkonyos raguleves mellé készítettem és túlzás nélkül mondhatom, hogy nagy sikere volt.

Hozzávalók, ahogyan készítettem:
1 csomag réteslap
500 gr túró
150 gr tejfel
1 vaníliás cukor
4-5 evőkanál cukor, ízlés szerint
1/2 citrom leve(sajnos a csomagoláson az szerepelt, hogy a héja emberi fogyasztásra alkalmatlan)
maréknyi  mazsola
50 gr vaj
120 gr házi cérnametélt
3 tojás

A cérnametéltet enyhén sós vízben nem túl puhára főztem, leszűrve kevés vajjal összekevertem és félretettem hűlni. A túrót  a cukrokkal, a tejfellel és a tojások sárgájával egyneművé kavartam. A tojások fehérjét kemény habbá vertem. A túróhoz adtam a tésztát, a mazsolát, végül a tojáshabbal lazítottam a masszát.
Közepes méretű tepsit vajjal kikentem és a réteslapok felével kibéleltem. Imitt-amott közé vajaztam egy kicsit, ahogy tudtam. Beleöntöttem a túrós tésztát, majd a maradék réteslapokat rásimítottam. A tetejét a maradék vajjal megkentem és 180°C-on 30 percig sütöttem.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagy csóka vagy, hogy 5 éve szakadatlanul nyomod.

a branca leonét én is nagyon csípem :D nem is gondoltam, hogy valaki még rendesen emlékszik rá,

a töltött paprikával egyetértek.
és persze szeretjük vargabélest, kb. én is így csinálom

főz és fecseg írta...

Na, igen tényleg 5 éve nyomom, elég szerényen.
Örülök, hogy van, aki a régebbi bejegyzéseimet is olvassa. Azt, azért sajnálom, hogy névtelen.
Éva

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!