2013. június 16., vasárnap

Mustáros, citromos karalábéleves

Rengeteg krémlevest készítek. Megdöbbentem, hogy milyen sokféle szerepel a blogomon. Nem tudom az okát, hogy miért, de az biztos, hogy így valahogy könnyebb kísérletezgetni a fűszerekkel, az ízekkel. Ez a karalábéleves nagyon tetszett a családomnak. Nem az a menzán utált leves fás karalábéval, hanem friss, üdítő nyári leves.
Amit még megfigyeltem a krémlevesekről, az az, hogy nem túl fotogének. Muszáj valamit mellé komponálni a hozzávalókból, mert a színe, kinézete bizony nem árulkodó, sőt akár kissé riasztó.

Hozzávalók négy személyre, ahogyan készítettem:
25 dkg zsenge karalábé
1db burgonya(10 dkg)
1 evőkanál vaj
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 teáskanál csípős angol mustár
1/2 citrom leve
citromfű
A felaprított hagymát, fokhagymát a vajon megdinszteltem. A karalábét és a burgonyát a reszelő durva fokán egyszerűen a fazékba reszeltem. Sóztam, borsoztam, két teáskanál jóféle, csípős angol mustárt adtam hozzá, majd annyi vízzel engedtem fel, hogy négy személyre elég legyen.
 Mondtam már, hogy imádom a svéd áruházból származó fazekaimat? A kicsit, meg a nagyobbat a tésztafőző betéttel, ugyanis az oldalán belül ott a mérce, ami igen kényelmessé teszi a főzést, hiszen nem kell a saccolásra, vagy a mércére hagyatkoznom.
Talán negyedórát főztem a levest, amikor a kóstolás után még egy kanál mustár hozzáadása mellett döntöttem. Egy citromfű ágat is dobtam bele és egy nagy citrom felének a levét csorgattam hozzá. Amikor késznek ítéltem a levest, a merülő mixerrel még simábbra kevergettem. Kivételesen mindenféle feltét nélkül ettük, de így is nagyon finom volt.


Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!