Ha van időm, olvasgatom az ízlésemtől messze álló blogokat is. Van akiét gyakran, mert ötleteket merítek, mert a stílusa tetszik, és ugye a húsevő sem csak húst eszik. Ez a recept egyik kedvencemtől, Dulminától származik.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg zabpehelyliszt
5 dkg szezámmag
1 evőkanál lenmag
1 teáskanál köménymag
1 csomag sütőpor
2 csapott teáskanál tengeri só
1 evőkanál őrölt lenmag
2 dl étolaj
2,5 dl sör
Egy tálban összegyurmáztam a hozzávalókat. Mindig egy maréknyit vettem ki belőle és két sütőpapír között nyújtottam kb. 3 mm vastagra(sajnos nekem nincs tésztagépem), majd háromszögekre vágtam. 10-12 perc alatt 180°C-on ropogósra sültek. 5 nagy tepsivel lett belőle. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése