2008. november 6., csütörtök

Ősz, ősz, ősz......


Ősz, ősz, ősz……. Mit jelent nekem? A körkérdést „gutbesserwasser” küldte nekem, aki tudja, hogy milyen a lét a Mátrixban. Rengeteg kérdés jár körbe a blogokon, és néha meglep, mik derülnek ki rólunk ismeretlenül, de mi a csudát tehetek én még ahhoz, amit költők megénekeltek, festők megfestettek?

Kijelentem, én imádom őszt! Életem bizonyos szakaszaiban valószínűleg nem ezt mondtam volna. Volt, amikor szeptember végén elsőszülöttem kergetett az őrületbe azzal, hogy az összes ceruzája vége rongyosra volt rágva, a belseje mindnek törött volt, a körzője romokban hevert, a golyóstollakban nem volt rugó, ami eltörhetett, az darabokban volt, ami elszakadhatott, az rongyokban volt. Jártunk uszodába, karatéra, toltam a babakocsit, rajta a hegedű, jobbról az elsőszülöttem, balról a barátja. Jó néhány évvel később csellóval kecmeregtünk fel a buszra, szerencsére később már csak zongorázott a kisebbik fiam. Szóval a szeptember mindig kicsit zűrős volt, de aztán bedarált a rendszer minket, és minden ment a maga útján. Nem is értem, hogy fért bele ennyi minden a rövid őszi délutánokba. Ma már ilyen gondjaim nincsenek, és másként látom a dolgokat. Szeretem a ködös reggelek után előbújó napot, aminek lágy a fénye és inkább világít, mint melegít. Szeretem a sötét délutánokat, a hívogató fényeket. Szeretek az ócska, hideg novemberi esőről az otthoni simogató melegbe menni. Szeretek a gyertya fényénél rájuk gondolni, akik már nincsenek velünk. Valahogy mindennek megvan az ellenpárja. Gyümölcsoltó Boldogasszony napján temettük a kedvesem nagymamáját, kilenc hónap múlva, december 24-én született meg az első fiam. Szeptember 6-án született meg a második fiam. Ami hiányzik, az az, hogy nem járunk kirándulni. Imádtam az avart taposni. A műtött térdem az egyetlen, ami nem kívánja az őszi időjárást (igazság szerint nyáron is fáj). Az ősz nekem rövidnek tűnik, és tele van várakozással, ami aztán a karácsonnyal tetőzik. Ja, nem mondtam még, én is ősszel születtem.

A szabályok szerint én is tovább adom, írjatok, ha van hozzá kedvetek!

Beck Zsu

Ági

Ildinkó

Fűszeres Eszter

Sajtkukac

1 megjegyzés:

ildinko írta...

Köszönöm a továbbadást! Amint lesz időm (remélem, még az ősz vége előtt :) ), írok én is valamit. Vagy legalábbis igyekszem. :)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!