Nem is értem, hogy miért készítettem olyan régen, amikor szeretjük. Az is ritka, hogy túl sok gomba van itthon, amivel kezdeni kéne valamit. Szerencsére életem párja azonnal ötletel, hogy mit kezdjünk vele.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
50-60 dkg gomba
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2-3 db babérlevél
2-3 ágacska kakukkfű v. 1 teáskanál szárított
só
bors
15-20 dkg sűrített paradicsom
ízlés szerint cukor
1/2 citrom leve
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a szeletekre vágott gombát, sót, borsot, kakukkfüvet, babérlevelet. Pároltam addig amíg levet engedett. Ekkor belekevertem a sűrített paradicsomot. Néhány perces főzés után ízesítettem cukorral és a citromlével, amivel készre főztem. Nem meglepő módon ez a saláta melegen is finom, de azért hidegen az igazi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése