Az esedékes évi ananásztortát már
többször megmutattam. Elsőszülöttem december 24-én született. Hát igen, kitolás
ez javából az ünnepelttel. Igazából nincs is ezzel nagy gond, ha odafigyelünk
az ünneplésre és a sütemény felhozatalra. Visszagondolva, azért is készítettem
neki először ananásztortát, mert a karácsonyi megszokott (kissé eltúlzott)
süteménybőségben kellett valami, ami könnyű, például gyümölcstorta. Ja, és persze
imádta az ananászt. Az elmúlt évben ananászos pavlovát sütöttem. Az mennyei! Ide
próbálkozásom paleo módra készült. Ebben az ügyben Mónikához fordultam, a Praktikák.sok gyerekhez c. blog szerzőjéhez. Paleo süti ügyben érdemes ötletelni nála.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
A tésztához:
20 dkg darált mandula
5 dkg kókuszzsír
2 evőkanál víz
1 ananászkonzerv
4 dl Cocomas kókuszkrém
Stívia ízlés szerint
1 csomag Zselatinfix
Az alap hozzávalóit összegyúrtam, a 26 cm-es tortaforma
aljára nyomkodtam, 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütöttem.
Az ananászból 2 evőkanálnyi kockát összeturmixoltam, amit
aztán a felvert kókuszkrémhez kevertem. A kihűlt alapra kentem egy keveset a
krémből, következtek az ananászkockák. A tetejére simítottam a maradék krémet.
Amikor megdermedt, keserű csokiból készült hullócsillagokkal díszítettem.
A tortához fogyasztott 2007-es 6 puttonyos Tokaji aszú nem
akármilyen befejezése volt az idei születésnapi ebédnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése