Régebben gyakran szerepelt a szombati menüben, mert egy kiadós levessel finom ebédnek számított, nagyon szerették a fiaim. Most tárkonyos raguleves mellé készítettem és túlzás nélkül mondhatom, hogy nagy sikere volt.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
1 csomag réteslap
500 gr túró
150 gr tejfel
1 vaníliás cukor
4-5 evőkanál cukor, ízlés szerint
1/2 citrom leve(sajnos a csomagoláson az szerepelt, hogy a héja emberi fogyasztásra alkalmatlan)
maréknyi mazsola
50 gr vaj
120 gr házi cérnametélt
só
3 tojás
A cérnametéltet enyhén sós vízben nem túl puhára főztem, leszűrve kevés vajjal összekevertem és félretettem hűlni. A túrót a cukrokkal, a tejfellel és a tojások sárgájával egyneművé kavartam. A tojások fehérjét kemény habbá vertem. A túróhoz adtam a tésztát, a mazsolát, végül a tojáshabbal lazítottam a masszát.
Közepes méretű tepsit vajjal kikentem és a réteslapok felével kibéleltem. Imitt-amott közé vajaztam egy kicsit, ahogy tudtam. Beleöntöttem a túrós tésztát, majd a maradék réteslapokat rásimítottam. A tetejét a maradék vajjal megkentem és 180°C-on 30 percig sütöttem.
2 megjegyzés:
nagy csóka vagy, hogy 5 éve szakadatlanul nyomod.
a branca leonét én is nagyon csípem :D nem is gondoltam, hogy valaki még rendesen emlékszik rá,
a töltött paprikával egyetértek.
és persze szeretjük vargabélest, kb. én is így csinálom
Na, igen tényleg 5 éve nyomom, elég szerényen.
Örülök, hogy van, aki a régebbi bejegyzéseimet is olvassa. Azt, azért sajnálom, hogy névtelen.
Éva
Megjegyzés küldése