Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért
tűnnek egyszerűnek a sütés nélkül készült sütemények. Annyit kell babrálni
vele, hogy a magam részéről bármit megsütők ennyi idő alatt, hiszen ennek még a
hűtőben is állni kell egy ideig. Tehát, mikor érdemes ilyen süteményt készíteni? Ha, a nyári melegre gondolok, akkor meg nem is kívánok ilyen
süteményt. Jó, akkor maradjunk annyiban, hogy mondjuk, van, akinek rossz a sütője. Van,
aki nyugodtabb, ha nem kell még a forró sütőre is ügyelni, ha a gyermekével
együtt készít süteményt. Akkor nekik ajánlom ezt a kókusztekercsre hajazó
finom, nem túl édes süteményt, amit Mohánál találtam egyszer.
Hozzávalók, ahogyan
készítettem:
a tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál rumaroma
- 5 dkg vaj(ghí)
- 5 evőkanál porcukor
- kb. 3 dl tej(laktózmentes)
a krémhez:
- 3 dl tej(laktózmentes)
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 5 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj(ghí)
- 15 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
- 10 dkg 74%-os étcsokoládé
- 1 kávéskanál olaj
Először a krémet készítettem el,
mert annak hűlnie kell. A hozzávalókat egy lábasban folyamatosan kevergetve
sűrűre főztem.
A tészta hozzávalóit összedolgoztam
a (felforralt és kihűtött) tejjel. Három részre osztottam és egy sütőpapíron,
amin 20x30 cm-es négyzetet kijelöltem, kinyújtottam a lapokat. A krémet kétfelé
vettem és a lapok közé kentem.
Gőz fölött megolvasztottam a
csokoládét az olajjal és rákentem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tettem,
majd 3,5x3,5 cm–es kockákra vágtam.
3 megjegyzés:
Ki figom próbálni :-)
Diós dereje rántva, rumos mártással, rántott szilvák, stb.(forrás: A magyar úri család konyhája c.)
Nagyon szépen sikerült!
Megjegyzés küldése