Az ötletet még Gesztenyétől lementettem, mert az "egyensúly tésztára"(25-25 dkg liszt, túró, vaj) emlékeztető diós csiga recept nagyon megtetszett. Azóta a kakaós változata kering a bloggerek között, Barbinál, Gabriellánál, Gizinél is.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
25 dkg sovány túró
25 dkg tönkölyliszt(ebből 5 dkg teljes kiőrlésű)
5 evőkanál étolaj
1/2 dl tej
csipet só
2 evőkanál porított xilit(lehet ízlés szerint porcukor)
vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 púpos evőkanál xilit
1 púpos evőkanál kakaó
2 evőkanál étolaj
25 dkg sovány túró
25 dkg tönkölyliszt(ebből 5 dkg teljes kiőrlésű)
5 evőkanál étolaj
1/2 dl tej
csipet só
2 evőkanál porított xilit(lehet ízlés szerint porcukor)
vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 púpos evőkanál xilit
1 púpos evőkanál kakaó
2 evőkanál étolaj
A tésztához valókat összegyúrtam, kinyújtottam, megkentem 2 evőkanál étolajjal, rászórtam, elsimítottam a kakaós cukrot, majd mint a bejglit, feltekertem. Nagyjából 2 cm vastag karikákat szeltem és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam a 18 db, 7-8 cm átmérőjű csigát. 180°C-on légkeveréssel 15 percet sütöttem. Elég lett volna12-13 perc is, hogy világosabb legyen. A csiga tényleg rapid, mert 30-35 perc alatt kész. Kevés ilyen finom süteményt lehet ennyi idő alatt előállítani. Nagyon ízlett nekünk ez a nem túl édes, puha, bőségesen kakaós csiga.
1 megjegyzés:
Úgy szeretem amikor ennyire nagyon kakakós!:)
Megjegyzés küldése