A receptet Kamrapolc blogján olvastam. Többször készítettem már lemon curdot, kíváncsi voltam, hogy milyen lehet tojás nélkül.(önarcképpel) Egy próbát megér, gondoltam. Most, azt gondolom, több próbát is megér!
Hozzávalók, ahogyan én készítettem:
100 ml citromlé
150 ml narancslé(vérnarancsnak árulták, piros nem, de nagyon savanyú volt)
100 ml fehérbor
60 ml limoncello likőr
150 gr cukor
30 gr étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja
A megolvasztott vajon megpezsegtettem az étkezési keményítőt. Hozzáadtam a folyékony dolgokat, a cukrot és citrom héját. Kevergetve addig főztem, amíg besűrűsödött. Néhány perc az egész. A jóféle bor és a likőr finoman érződik. Talán nem olyan selymes a krém, mint a tojással készült, de nagyon jó az állaga. Más egy kicsit, de nagyon finom. Mandulatortához ettük, mindenkinek ízlett.
3 megjegyzés:
Húúúú de jó! Már csak ezért megérte elkezdenem blogolni! :))
Tetszik a blogod, gratulálok! A csipkelekvár egyszerű készítése is lenyűgözött, mert én is imádom, de nem órákig pucolgatni, hanem enni.:)
Éva
Eddig bevallom az tartott vissza a lemon curd készítéstől, hogy mindenhol a tojásos változatot olvastam.Valahogy idegenkedtem tőle, de el fogom így készíteni.:)Köszi
Megjegyzés küldése